AVUKAT AYŞEGÜL DALKIR KAHVECİ | Avukat Tut

Avukat

AYŞEGÜL DALKIR KAHVECİ

Çankaya Ankara
Hakkında

1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1994 yılından bu yana Ankara Barosu’na bağlı serbest avukat olarak kurucusu olduğu DALKIR HUKUK BÜROSUNDA çalışmaktadır. Uluslararası turizm hukuku, ticaret hukuku, aile hukuku, Avrupa Birliği hukuku gibi özel hukuk dallarında uzmanlaşmıştır. Özellikle turizm ve ticaret hukuku alanında otel acenta sözleşmeleri ve diğer sözleşmelerden doğan davalar ile aile hukuku alanında boşanma davalarında rekor düzeyde tazminatlar kazanılmasına vesile olmuştur.

Kadın hakları konusunda kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, kadın istihdamı ve kadınların siyasette temsili gibi konularda TÜRKİYE’DE KADIN raporunu hazırlayarak bu konularda ülke genelinde görsel ve yazılı medyada gündem yarattığı gibi ulusal ve uluslararası toplantılar da düzenlemiştir.Demokrasi ve Kadın Platformu ile Demokrasi Kadın ve Gençlik Derneği kurucu başkanıdır.

Kadına şiddetin terörün farklı bir penceresi olduğu, belediyelerin kadın sığınma evlerini hayata geçirmediği, kadınlarımızdan en az üç çocuk değil, üç diploma istenmesi gerektiği, kadınların siyasette daha fazla yer alması için ilk adımda kota sonraki adımda fiili eşitliğin hayata geçirilmesi gerektiği“ gibi açıklamaları medyada geniş yer bulmuştur. Ankara Barosu YASA İZLEME ENSTİTÜSÜ Genel Kurul Üyeliği, Ön İzleme ve Uygulama Takip Dairesi Başkanlığı, Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan Kahveci aynı zamanda Kadın Hakları Merkezi üyesi, Türkiye Barolar Birliği ve Noterler Birliği üyesidir. Evli ve iki çocuk annesi olup iyi derecede İngilizce bilmektedir. Halen Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümü yüksek lisans öğrencisidir.

Hakim Olduğu Dallar
Yorumlar